کد خبر: 254406
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۶
علی اسکینی

علی اسکینی*

با توجه به تجربه موفق گواهی‌های سپرده در بورس کالا، راه‌اندازی گواهی سپرده خودرو به‌عنوان ابزاری نوین برای کشف قیمت واقعی، حذف واسطه‌ها، ایجاد بازار ثانویه و تسهیل خرید خودرو توسط مردم را باید به‌فال نیک گرفت. این درحالی است که گواهی سپرده خودرو گامی نوآورانه و موثر در مسیر شفاف‌سازی معاملات خودرو است.

این ابزار می‌تواند هم در تجهیز منابع مالی برای تولیدکنندگان موثر باشد و هم در راستای تحقق شعار سال گام بردارد.

پیش از ورود خودرو به‌بورس کالا، روش‌های سنتی فروش خودرو با معایب متعدد برای صنعت، مصرف‌کننده و دولت همراه بود. اما اکنون با استفاده از گواهی سپرده خودرو، قیمت‌ها براساس عرضه و تقاضا در بستری شفاف کشف می‌شود؛ بدون آن‌که واسطه‌ها و دلال‌ها نقشی در تعیین قیمت‌ها داشته باشند.

بورس یکی از شفاف‌ترین بسترهای معاملاتی است. با حذف واسطه‌ها، امکان خرید با حداقل سرمایه، به‌صورت خُرد و تدریجی خودرو برای مردم فراهم شده و افراد می‌توانند از طریق بازار ثانویه، در هر زمان دارایی خود را نقد کنند.

از مهم‌ترین ویژگی‌های این ابزار، قابلیت تحویل فیزیکی خودرو است؛ یعنی سرمایه‌گذاران درنهایت می‌توانند خودرو را تحویل بگیرند.

با جذب سرمایه‌های خرد در بازار سرمایه، امکان تجهیز منابع برای تولید داخلی فراهم می‌شود. این مساله در راستای حمایت از تولید ملی و تحقق شعار سال قابل توجه است.

بر اساس گزارش‌های آماری، با توجه به روش‌های سنتی فروش خودرو از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ توسط یکی از خودروسازان و با احتساب دلار نیمایی، حدود ۱۳.۵ میلیارد دلار کاهش درآمد رخ داده و این درحالی‌ است که اگر این خودروها در حاشیه بازار به‌فروش می‌رفتند، حدود ۶ میلیارد دلار امکان درآمــــــدزایی برای دولت وجود داشت.

در مقطع زمانی بین شهریور تا اسفند ۱۴۰۱، حدود ۶۳ هزار دستگاه خودرو به ارزش ۳۶ همت در بورس کالا عرضه شد که از این محل، ۱۶ همت از جیب دلالان خارج شد و حدود یک همت نیز به درآمدهای مالیــــــاتی دولت افزوده شد.

عرضه خودرو در بورس کالا در این مقطع موجب افزایش ۹ همتی سود سهامداران و ۷ همتی منفعت خریداران شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =